Arkiv

Arkiv för ‘Lore’ kategorin

Gudomar och skapare av Tyria – Del 2

Skriven 13 Sep, 2012 av 2 comments

Människornas sex gudar

Långt innan vår tid i Tyria bevandrades planeten av gudomar med enorma krafter, kunskap och magi. Människorna kallade dessa väsen för de gamla gudarna, the Old Gods alternativt the True Gods.

Dwayna

Med ett löfte om frälsning, en stillsam beslutsamhet, viskar gudinnan Dwayna till folket. Hon är en gudinna med helande krafter som symboliserar luft och liv. Hon framställs som en ung, lång och slank kvinna som reser sig över marken omgiven av fjäderförsedda vingar. Hon är de sex gudarnas ledare med skrifter av tidigast härkomst. De som dyrkar henne är helare som tror på jämställdhet med en önskan om att hjälpa både de rika och de fattiga.

Enligt de orrianska skriftrullarna var Dwayna den första av de sex gudarna att anlända till Tyria. Det var hon som bringade människorna hit i hopp om att förvandla världen till ett paradis för dess invånare. Hon är även mor till Grenth.

Läs mer…

Gudomar och skapare av Tyria – Del 1

Skriven 9 Sep, 2012 av Inga kommentarer

Det är dags för ännu ett loreinlägg. Denna gång återgår vi till världens skapelse för att klargöra de olika rasernas roller i historien. Denna vecka tar vi upp en del av dvärgarnas och människornas härkomst samt deras gudars inverkan i kosmologin.

Planeten Tyria är, som skrivet, 11 000 år gammalt. Trots dess ålder är större delen av dess historia okänd – 7 000 år av tidlinjen är nämligen fortfarande ett mysterium. De äldre drakarna, som tidigare har berättats om, tillhör de första varelserna att bevandra planeten. Innan vi talar om människorna ska vi tala om dvärgar.

Dvärgarna

En gång i tiden befolkade dvärgarna Shiverpeak Mountains men tros nu vara utdöda. Ruinerna som skådas bland bergen är allt som finns kvar av deras rike. Dvärgar är korta och stubbiga. Männen bär ofta flätat skägg och hårsvall tillsammans med sin omsorgsfullt tillverkade rustning. De var kända för sin styrka och uthållighet.

Läs mer…

De äldre drakarnas inverkan

Skriven 26 Aug, 2012 av 1 kommentar

Medan vi som har förhandsköpt Guild Wars 2 njuter av vår fristad i Tyria innebär det inte att veckans lore upphör. Idag får vi veta mer om uppkomsten till Tyria idag; förhoppningsvis en tröst för er som får vänta till måndag/tisdag innan ert äventyr börjar.

Tyria är som sagt en värld i förändring med fortskridande konflikter som inte tillåter någon längre tid i fred. Hotet håller världen i ett järngrepp och det förflutna kan inte, får inte, glömmas. Det är forna hemligheter som uppdagas och träder fram ur de mörkaste tänkbara vrår. Världen skulle komma att förändras, och förvrängas, åter igen.

Från underjorden
Långt nere i marken, i Tyrias avgrund, vilade Primordus. År 1120 AE vaknade han till liv och underjorden svämmade över med hans undersåtar, the destroyers. Dessa förstörare trängde fram ur jordens yta på alla möjliga ställen och orsakade världsomspunnen kalabalik.

Flera raser som hade bosatt sig i underjorden fick fly undan Primordus pågående raserianfall. Asura flydde upp på land till Tarnished Coast. Skritterna, ett råttliknande folk, var däremot inte lika lyckade i sin flykt och därmed fick många sätta livet till.

Efter Primordus uppvaknande hade bollen satts i rullning; en efter en väcktes de övriga drakarna ur sin långa dvala.

Läs mer…

Tyria idag

Skriven 19 Aug, 2012 av 5 comments

Remnants of the past lay scattered within forgotten lands, reminding those living of what their world has endured over the past thousand years. Those who seek to preserve this history know full well the power of this knowledge. An understanding of the past breeds an understanding of the present, as it is not uncommon in this world for long forgotten evils to arise once more and terrorize those that have ceased to remember.

Härmed inleds berättelserna om våra karaktärers förflutna. För att få en överblick över vad som ska förtäljas kommer vi i detta inlägg titta närmare på vad det är för värld vi kommer att möta när vi välkomnas in i Guild Wars 2.

Världen där vi vandrar

Dagen vi äntrar Tyria är det år 1325 AE, där AE enligt den mouvelianska kalendern står för After the Exodus. Exodus kallas händelsen då gudarna antas ha lämnat Tyria för all framtid vilket gör detta till en tideräkning som människorna är upphovsmakare av.

Tyria är en typisk fantasivärld med forntidens vapenklingor och magi med ett inslag av steampunk i form av skjutvapen och teknologi. Planeten Tyria är, liksom jorden, sfärisk i sin utformning med en måne och en sol till sitt förfogande. Den beräknas vara kring 11 000 år gammal. Det är inte den enda planeten i universum men det är den enda som vi spelare känner till och har tillgång till.

Läs mer…

Det finns en historia att berätta

Skriven 16 Aug, 2012 av 3 comments

Jag kallas Ilsk. Några av er har förmodligen noterat min närvaro på forumet sedan en vecka tillbaka. Om inte: hej!

Anledningen till varför jag skriver här är för att jag har blivit tillfrågad om jag vill skriva för er. Det är ju klart att jag vill.

För nuvarande är tanken att jag vid varje veckoslut kommer att presentera en bit lore ur Guild Wars 2. Förhoppningsvis blir det intressant och lärorik läsning som förstärker er upplevelse av tiden spenderad i Tyria.

Finns det några specifika önskemål får ni gärna lämna en kommentar eller skicka ett PM till mig. Området får gärna vara lorerelaterat men andra förslag tas gärna emot.

På återseende!